Kategorie
Wędliny: tradycyjne, regionalne
BALERON Z WĘDZARNI TRADYCYJNEJ 1550 G LIPSKO
Szybka realizacja
Bezpieczne transakcje
Duża rotacja towaru
BALERON Z WĘDZARNI TRADYCYJNEJ
Firma Publima jest spółką rodzinną założoną w 1991 roku. Analizując potrzeby rynku i rosnące zapotrzebowanie na artykuły wędliniarskie wysokiej jakości powstał Zakład Przetwórstwa Mięsnego w Lipsku. W swojej ofercie handlowej firma posiada szeroki asortyment oferowanych produktów. Jej sztandarowym produktem jest wpisana w 2015 roku na Listę Produktów Tradycyjnych Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi kiełbasa wiejska z Lipska.
BALERON Z WĘDZARNI TRADYCYJNEJ
Karczek bez kości wieprzowy, wędzony, parzony.
Skład surowcowy: Karczek wieprzowy, sól morska, białko mleka, dekstroza, sacharoza, sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, aromat; stabilizator: difosforan; przeciwutleniacze: kwas askorbinowy ,syrop glukozowy; wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, cukier, ocet, ekstrakt drożdżowy; substancja konserwująca: azotyn sodu
Ze 100kg mięsa otrzymano 85 kg wyrobu gotowego , Wędzony drewnem naturalnym, wieprzowy , wędzony, parzony mięso leżakuje przed wędzeniem peklowana tradycyjnie.
Kolor złocisty, ciemny zbliżony do wiśniowy.
Baleron kruchy, delikatnie wilgotny.
Baleron wędzony w tradycyjnych wędzarniach opalanych drewnem, pachnący i aromatyczny!
Przed wędzeniem peklowany tradycyjnie.
Często w baleronie w wyniku moczenia w solance zachowane jest szare oczko w środku mięsnia. Mniejsze lub większe, czasami wogóle nie występuje. Nie wpływa to na przydatność produktu do spożycia.
Z 1 kg mięsa wyprodukowano 0,85 kg wyrobu gotowego.
Mięso wykorzystane do produkcji pochodzi tylko i wyłącznie od polskich hodowców.
WAGA OPAKOWANIA OKOŁO 1550 g (+/- 100 g)
Paczki nadawane są od poniedziałku do czwartku. Zamówienia złożone w czwartek po godzinie 11, piątek, sobotę i niedzielę będą realizowane w poniedziałek.
Wędliny zakapowane są w opakowaniu MAP.
Technologia MAP to metoda pakowania żywności, w której wykorzystuje modyfikowaną atmosferę do pakowania produktów. Dzięki zastosowaniu gazów żywność pozostaje świeża bez konieczności użycia konserwantów.
Następnie produkty pakowane są w kartonowe pudełka z jednym zamrożonym wkładem.
Wędliny wysyłamy maksymalnie świeże, z datą nie krótszą niż 7 dni przed upływem terminu przydatności do spożycia !
Do zamówionego towaru woda 1.5l Cisowianka Gratis !
- EAN
- 5900541000031
- Kod producenta
- Publima
- Marka
- inny
- Nazwa handlowa
- Baleron z wędzarni tradycyjnej
- Rodzaj
- kiełbasa
- Waga (g)
- 1550
- Główny składnik
- wieprzowina
- ean13
- 5900541000031