BALERON Z WĘDZARNI TRADYCYJNEJ 1550 G LIPSKO
BALERON Z WĘDZARNI TRADYCYJNEJ 1550 G LIPSKO
BALERON Z WĘDZARNI TRADYCYJNEJ 1550 G LIPSKO
  • BALERON Z WĘDZARNI TRADYCYJNEJ 1550 G LIPSKO
  • BALERON Z WĘDZARNI TRADYCYJNEJ 1550 G LIPSKO
  • BALERON Z WĘDZARNI TRADYCYJNEJ 1550 G LIPSKO

BALERON Z WĘDZARNI TRADYCYJNEJ 1550 G LIPSKO

67,85 zł
(w tym VAT)

Szybka realizacja

Bezpieczne transakcje

Duża rotacja towaru

BALERON Z WĘDZARNI TRADYCYJNEJ

140316a0850a6d4537e2b292fc043032.jpg

Firma Publima jest spółką rodzinną założoną w 1991 roku. Analizując potrzeby rynku i rosnące zapotrzebowanie na artykuły wędliniarskie wysokiej jakości powstał Zakład Przetwórstwa Mięsnego w Lipsku. W swojej ofercie handlowej firma posiada szeroki asortyment oferowanych produktów. Jej sztandarowym produktem jest wpisana w 2015 roku na Listę Produktów Tradycyjnych Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi kiełbasa wiejska z Lipska.

BALERON Z WĘDZARNI TRADYCYJNEJ

Karczek bez kości wieprzowy, wędzony, parzony.

Skład surowcowy: Karczek wieprzowy, sól morska, białko mleka, dekstroza, sacharoza, sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, aromat; stabilizator: difosforan; przeciwutleniacze: kwas askorbinowy ,syrop glukozowy; wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, cukier, ocet, ekstrakt drożdżowy; substancja konserwująca: azotyn sodu

Ze 100kg mięsa otrzymano 85 kg wyrobu gotowego , Wędzony drewnem naturalnym, wieprzowy , wędzony, parzony mięso leżakuje przed wędzeniem peklowana tradycyjnie.

Kolor złocisty, ciemny zbliżony do wiśniowy.

Baleron kruchy, delikatnie wilgotny.

Baleron wędzony w tradycyjnych wędzarniach opalanych drewnem, pachnący i aromatyczny!

Przed wędzeniem peklowany tradycyjnie.

Często w baleronie w wyniku moczenia w solance zachowane jest szare oczko w środku mięsnia. Mniejsze lub  większe, czasami wogóle nie występuje. Nie wpływa to na przydatność produktu do spożycia.

Z 1 kg mięsa wyprodukowano 0,85 kg wyrobu gotowego.

Mięso wykorzystane do produkcji pochodzi tylko i wyłącznie od polskich hodowców.

ce1e2dd5f764685ed38fc7c0f77117c5.jpg

WAGA OPAKOWANIA OKOŁO 1550 g (+/- 100 g)

Paczki nadawane są od poniedziałku do czwartku. Zamówienia złożone w czwartek po godzinie 11, piątek, sobotę i niedzielę będą realizowane w poniedziałek.

Wędliny zakapowane są w opakowaniu MAP.

Technologia MAP to metoda pakowania żywności, w której wykorzystuje modyfikowaną atmosferę do pakowania produktów. Dzięki zastosowaniu gazów żywność pozostaje świeża bez konieczności użycia konserwantów.

Następnie produkty pakowane są w kartonowe pudełka z jednym zamrożonym wkładem.

Wędliny wysyłamy maksymalnie świeże, z datą nie krótszą niż 7 dni przed upływem terminu przydatności do spożycia !

Do zamówionego towaru woda 1.5l Cisowianka Gratis !

ce1e2dd5f764685ed38fc7c0f77117c5.jpg
1c310e8498a8fb39ba78fb0b388f6493.jpg
EAN
5900541000031
Kod producenta
Publima
Marka
inny
Nazwa handlowa
Baleron z wędzarni tradycyjnej
Rodzaj
kiełbasa
Waga (g)
1550
Główny składnik
wieprzowina
ean13
5900541000031